feestelijk
Cake met peertjes in Gluhwein en vanillemascarpone
Nog op zoek naar een makkelijk kerstdessert? Ga voor deze cake met peertjes in gluhwein en vanillemascarpone. Ziet er superfeestelijk uit, maar is zó simpel om te maken.
Geef score
Kooktijd1 uur 15 min
Voorbereiding
Porties

- 4 peren
- 400 ml Gluhwein
- 350 g kristalsuiker
- 4 eieren
- 200 g Solo in wikkel
- 200 g zelfrijzende bloem
- 2 pakjes vanillesuiker
- 250 g mascarpone
- 100 g bloemsuiker
- zaadjes uit 1 vanillestokje
- enkele blaadjes verse munt
Voorbereiding
- Schil de peren en snij ze in blokjes. Doe de Glühwein in een pan en voeg er 150 g kristalsuiker en de peren bij.
- Laat dit een half uur op een laag vuur inkoken.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop 200 g kristalsuiker en 4 eierdooiers (hou de eiwitten bij) op. Smelt de Solo au bain-marie en roer die eronder. Voeg de bloem beetje bij beetje toe.
- Klop de eiwitten, in een vetvrije kom, stijf met de vanillesuiker en roer dat voorzichtig onder het deeg.
- Giet dit in een ingevette cakevorm en bak 60 minuten in de oven.
- Meng de mascarpone met de bloemsuiker en de vanillezaadjes.
- Snij de afgekoelde cake in plakjes. Dresseer een plakje, schep er de peertjes en mascarpone over. Herhaal drie keer. Werk af met wat munt.
