nagerecht
Cake met kumquatsiroop
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 180 g kristalsuiker
- 110 g Solo
- 1 eetlepel Solo Vloeibaar
- 2 zestes van citroenen
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eieren
- 180 g zelfrijzende bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 20 cl botermelk
- 500 g kumquats (kleine sinaasappelachtige vruchtjes)
- 50 cl water
- poedersuiker
- Schil de kumquats en snij ze in twee.
- Haal de zaadjes eruit en doe ze in een neteldoekje.
- Doe de stukjes fruit, het sap en de zak met pitjes in een kom.
- Bedek met water en zet een nacht in de koelkast.
- Meet de hoeveelheid fruit en meng gelijke hoeveelheden water en suiker.
- Breng aan de kook tot de vruchten zacht zijn.
- Schuim regelmatig af.
- Voeg water en suiker toe en breng aan de kook tot je een siroop krijgt.
- Giet in inmaakpotten.
- Beboter zes cilindervormpjes van 7 cm doorsnede met Solo Vloeibaar.
- Bekleed de vormpjes met reepjes bakpapier van 8 cm breed.
- Klop suiker, Solo en zeste op tot het mengsel wit en luchtig is.
- Voeg het citroensap en de eieren toe en klop goed op.
- Meng bloem en bakpoeder onder het botermengsel.
- Voeg de botermelk toe.
- Lepel het mengsel in de vormpjes en schik ze op een bakplaat.
- Bak ze gedurende 40 minuten in een voorverwarmde oven (175 °C).
- Laat 10 minuten afkoelen, haal uit de vormpjes en verwijder het bakpapier.
- eg de cakes op borden, begiet met kumquatsiroop en bestrooi met poedersuiker.
