Cacaopannenkoeken gevuld met chocolademousse
Om chocolade te onderscheiden van sommige van zijn verre verwanten die hier en daar opduiken, moet men goed letten op het etiket: echte chocolade moet minstens 35% droge cacaostof bevatten en die moet de voornaamste ingrediënt zijn.
Om chocolade te onderscheiden van sommige van zijn verre verwanten die hier en daar opduiken, moet men goed letten op het etiket: echte chocolade moet minstens 35% droge cacaostof bevatten en die moet de voornaamste ingrediënt zijn.
Geef score
Porties

- Ingrediënten
- 5 eieren en 1 eierdooier
- 125 g bloem
- 60 g poedersuiker
- 1 snufje zout
- 30 cl melk
- 2 eetlepels cacaopoeder
- olie
- 200 g chocolade (met hoog cacaogehalte)
- 60 g in stukjes gesneden Solo
- Bereiding: We beginnen met de chocolademousse: Laat de chocolade en de Solo au bain-marie of in de magnetron smelten en roer tot je een smeuïg mengsel krijgt.
- Breek 4 eieren en scheid het wit van het geel. Klop de eierdooiers met de poedersuiker tot een wit mengsel. Klop de eiwitten met een snuifje poedersuiker op tot schuim.
- Meng de gesmolten chocolade en het opgeklopt eiwit door het mengsel met de eierdooiers.
- Zet gedurende 2 uur koel.
- Voor het deeg meng je de bloem, de suiker en het zout in een schotel.
- Maak een putje, doe er het overgebleven ei en de eierdooier in en meng beetje bij beetje met de melk.
- Voeg, als het deeg glad is, de gezeefde cacao toe. Meng goed.
- Laat dit 1 uur rusten.
- Voeg wat melk toe vóór gebruik als het deeg te dik geworden is.
- Bak de pannenkoeken in een pan met wat olie. Het deeg is goed voor 12 pannenkoeken.
- Rol de pannenkoeken 2 per 2 in hoorntjes en schik ze in glazen op voet.
- Vul de pannenkoeken met chocolademousse.
