use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Cacaopannenkoeken gevuld met chocolademousse
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Cacaopannenkoeken gevuld met chocolademousse

Cacaopannenkoeken gevuld met chocolademousse

Om chocolade te onderscheiden van sommige van zijn verre verwanten die hier en daar opduiken, moet men goed letten op het etiket: echte chocolade moet minstens 35% droge cacaostof bevatten en die moet de voornaamste ingrediënt zijn.

Om chocolade te onderscheiden van sommige van zijn verre verwanten die hier en daar opduiken, moet men goed letten op het etiket: echte chocolade moet minstens 35% droge cacaostof bevatten en die moet de voornaamste ingrediënt zijn.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten
  • 5 eieren en 1 eierdooier
  • 125 g bloem
  • 60 g poedersuiker
  • 1 snufje zout
  • 30 cl melk
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • olie
  • 200 g chocolade (met hoog cacaogehalte)
  • 60 g in stukjes gesneden Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding: We beginnen met de chocolademousse: Laat de chocolade en de Solo au bain-marie of in de magnetron smelten en roer tot je een smeuïg mengsel krijgt.
  2. Breek 4 eieren en scheid het wit van het geel. Klop de eierdooiers met de poedersuiker tot een wit mengsel. Klop de eiwitten met een snuifje poedersuiker op tot schuim.
  3. Meng de gesmolten chocolade en het opgeklopt eiwit door het mengsel met de eierdooiers.
  4. Zet gedurende 2 uur koel.
  5. Voor het deeg meng je de bloem, de suiker en het zout in een schotel.
  6. Maak een putje, doe er het overgebleven ei en de eierdooier in en meng beetje bij beetje met de melk.
  7. Voeg, als het deeg glad is, de gezeefde cacao toe. Meng goed.
  8. Laat dit 1 uur rusten.
  9. Voeg wat melk toe vóór gebruik als het deeg te dik geworden is.
  10. Bak de pannenkoeken in een pan met wat olie. Het deeg is goed voor 12 pannenkoeken.
  11. Rol de pannenkoeken 2 per 2 in hoorntjes en schik ze in glazen op voet.
  12. Vul de pannenkoeken met chocolademousse.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.