use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Buideltje van mozzarella met erwtjespuree

van Gaëtan Colin

van Gaëtan Colin

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur
  • Porties
     
    4 porties
gemiddeld
voorgerecht
Italiaans
lente
recipe image Buideltje van mozzarella met erwtjespuree
  • Buideltje:
  • 1 sneetje gedroogde ham of serranoham
  • 10 g Solo Vloeibaar
  • 1 blaadje brickdeeg (of filodeeg)
  • 1 bol mozzarella
  • Erwtjespuree:
  • 4 sneetjes gedroogde ham of serranoham
  • 20 g Solo
  • 20 cl light room
  • 2 sjalotten
  • 300 g verse erwten
  • 500 ml gevogeltefond
  • 1 l water
  • peper en zout
  • 1 wortel
  • 1 takje verse tijm
  • 20 cl room
  1. Buideltje:
  2. Snij de ham in vieren.
  3. Snij het brickdeeg in vieren en vet lichtjes in met Solo Vloeibaar.
  4. Leg in het midden van elk stukje brickdeeg een schijfje mozzarella en een stukje serranoham. Kruid af met peper en zout.
  5. Sluit het buideltje met een tandenstokertje en laat 3 minuten bakken in de oven op 180 °C.
  6. Erwtjespuree:
  7. Hak 1 sjalot fijn en bak even aan in een kookpan met 10 g Solo.
  8. Voeg de erwtjes, de gevogeltefond en ½ l water toe en laat 20 minuten koken.
  9. Haal door een roerzeef, kruid af met peper en zout en voeg 20 cl light room toe. Hou warm.
  10. Hak de andere sjalot fijn en bak eventjes in een braadpan met 10 g Solo. Voeg de wortel, de tijm en ½ l water toe en laat koken tot alles verdampt is.
  11. Klop de room op tot het volume verdrievoudigd is.
  12. Mix de wortelbereiding en voeg de opgeklopte room eraan toe.
  13. Vul ¼ van een kommetje met de wortelmousse en leg er de erwtjespuree bovenop.
  14. Frituur de ham en dresseer op de puree.
  15. Schik het buideltje op een rechthoekig bord, plaats er het kommetje naast en dien op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.