use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Brochettes van gegrilde groenten met Effi-saus met koriander
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Brochettes van gegrilde groenten met Effi-saus met koriander

Brochettes van gegrilde groenten met Effi-saus met koriander

Koriander is nauw verwant aan karwij, venkel, dille en anijs. Je kan van het kruid zowel de blaadjes als de zaadjes gebruiken.

Korianderzaad geeft een bijzonder aroma aan stoofpotjes, visgerechten en omeletten. Korianderblaadjes zijn het lekkerst als u ze vers gebruikt en dit in salades, soepen en sauzen.

Koriander is nauw verwant aan karwij, venkel, dille en anijs. Je kan van het kruid zowel de blaadjes als de zaadjes gebruiken.

Korianderzaad geeft een bijzonder aroma aan stoofpotjes, visgerechten en omeletten. Korianderblaadjes zijn het lekkerst als u ze vers gebruikt en dit in salades, soepen en sauzen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 eetlepel Bertolli olijfolie
  • peper en zout
  • 8 kerstomaatjes
  • 2 courgettes in 8 schijfjes van 1,5 cm
  • 2 uien in vier gesneden
  • 1 rode paprika in vier gesneden
  • enkele takjes koriander (garnituur)
  • 4 partjes limoen (garnituur)
  • 1/2 koffielepel gehakte koriander
  • 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
  • 2 pijpajuintjes, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • 100 g Effi Licht & Fris Natuur

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Verwarm de grill op 220°C.
  2. Giet de olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Laat daarin de groenten gedurende enkele minuten marineren.
  3. Steek de groenten op de brochettes in deze volgorde: eerst kerstomaat, vervolgens courgette, ui, rode paprika en ga zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
  4. Laat de brochettes gedurende 10 tot 15 minuten grillen in de oven. Draai ze regelmatig.
  5. Meng ondertussen de koriander, platte peterselie, groene uien en limoensap met Effi Licht & Fris Natuur. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer de brochettes meteen na het grillen met de koriandersaus.
Serveer de brochettes met pasta, rijst of een aardappel in de schil.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.