Brochettes van gegrilde groenten met Effi-saus met koriander
Koriander is nauw verwant aan karwij, venkel, dille en anijs. Je kan van het kruid zowel de blaadjes als de zaadjes gebruiken.
Korianderzaad geeft een bijzonder aroma aan stoofpotjes, visgerechten en omeletten. Korianderblaadjes zijn het lekkerst als u ze vers gebruikt en dit in salades, soepen en sauzen.
Koriander is nauw verwant aan karwij, venkel, dille en anijs. Je kan van het kruid zowel de blaadjes als de zaadjes gebruiken.
Korianderzaad geeft een bijzonder aroma aan stoofpotjes, visgerechten en omeletten. Korianderblaadjes zijn het lekkerst als u ze vers gebruikt en dit in salades, soepen en sauzen.
Geef score
Porties

- 1 eetlepel Bertolli olijfolie
- peper en zout
- 8 kerstomaatjes
- 2 courgettes in 8 schijfjes van 1,5 cm
- 2 uien in vier gesneden
- 1 rode paprika in vier gesneden
- enkele takjes koriander (garnituur)
- 4 partjes limoen (garnituur)
- 1/2 koffielepel gehakte koriander
- 1 eetlepel platte peterselie, fijngehakt
- 2 pijpajuintjes, fijngehakt
- sap van 1 limoen
- 100 g Effi Licht & Fris Natuur
- Bereiding:Verwarm de grill op 220°C.
- Giet de olijfolie in een kom en breng op smaak met peper en zout. Laat daarin de groenten gedurende enkele minuten marineren.
- Steek de groenten op de brochettes in deze volgorde: eerst kerstomaat, vervolgens courgette, ui, rode paprika en ga zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.
- Laat de brochettes gedurende 10 tot 15 minuten grillen in de oven. Draai ze regelmatig.
- Meng ondertussen de koriander, platte peterselie, groene uien en limoensap met Effi Licht & Fris Natuur. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de brochettes meteen na het grillen met de koriandersaus.
