use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Brochette met scampi, knoflookboter en citroen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Brochette met scampi, knoflookboter en citroen

Brochette met scampi, knoflookboter en citroen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 500 g flinke scampi, gepeld
  • 1 Bouillonblokje Knorr Finesse Tuinkruiden
  • 40 g olijfolie
  • 60 g Solo bakken en braden
  • 1 eetlepel gehakte tuinkruiden: peterselie, bieslook, basilicum
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 slaatje en dressing per persoon

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verkruimel het bouillonblokje in de olijfolie. Verwijder het darmkanaal uit de scampi en spies de scampi op de brochetten. Strijk ze in met het olijfoliemengsel. Verwarm een pan zonder vetstof en bak de brochetten op hoog vuur, draai ze om, haal uit de pan en hou ze warm. Voeg de knoflook toe en laat kort fruiten, voeg dan de boter toe en laat smelten, pers er het sap van een halve citroen over, voeg de kruiden toe en roer om. Schik intussen een slaatje op de borden, voeg wat dressing toe en schik er de scampibrochetten langs, nappeer met de kruidenboter en serveer met de resterende citroen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.