voorgerecht
Briekroketjes op een salade van veldsla en walnoot
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 2 eetlepels walnotenolie
- 2 eetlepels wijnazijn
- 1 snuifje suiker
- zout
- Solo Frituurvet
- 4 eetlepels Bertolli Extra Vergine
- 1 koffielepel mosterd
- 50 g Solo
- 100 g bloem
- 3 dl melk
- 100 g brie zonder korst
- vers geraspte nootmuskaat
- 50 g bloem
- paneermeel
- 2 eieren
- 50 g vers geraspte oude of Parmezaanse kaas
- zwarte peper
- 150 g veldsla
- 12 walnoten
- 1 gekookte rode biet in dunne reepjes
- Smelt de Solo op een matige vlam.
- Roer de bloem erdoor en laat 2 min. zachtjes pruttelen.
- Giet onder voortdurend roeren scheutje voor scheutje de melk erdoor. Laat nog zachtjes 5 min. doorkoken.
- Voeg de brie en de Parmezaanse kaas toe en roer tot ze helemaal zijn opgenomen.
- Neem van het vuur en laat een paar minuten afkoelen.
- Splits de eieren en roer de dooiers erdoor.
- Breng het geheel op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
- Bekleed een ondiepe schaal met plastic- folie en stort het mengsel daarop.
- Dek af met plasticfolie en laat minstens 12 uur in de koelkast opstijven.
- Klop de eiwitten los met een snuf zout.
- Strooi de bloem (50 g) en het paneermeel op twee verschillende platte borden.
- Snij het kaasmengsel in rechthoeken van 5 bij 3 cm.
- Rol de kroketjes door de bloem, het eiwit en ten slotte door het paneermeel.
- Maak de vinaigrette door alles te mengen.
- Giet over de gewassen sla en schik mooi op een bord. Versier met de stukjes noot en biet.
- Bak de kroketjes in op 190° voorverwarmde Solo Frituurvet, ongeveer 4 min.
