use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bramenmuffins met bramen curd en verse munt
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bramenmuffins met bramen curd

Bramenmuffins met bramen curd en verse munt

Recept zelf bramenmuffins bakken. Zelf bramen curd maken, koken en bereiden. Recepten high tea met bramencurd.

Recept zelf bramenmuffins bakken. Zelf bramen curd maken, koken en bereiden. Recepten high tea met bramencurd.
Recept van Becel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    16
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 citroen
  • 100 g volkorenmeel
  • 80 g Becel Bakken & Braden, op kamertemperatuur
  • 60 g suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1.5 ei, waarvan 0.5 ei losgeklopt
  • 35 g magere kwark
  • 75 g kleine bramen
  • extra nodig: mixer, mini-muffin bakvormpjes en 16 papieren mini-muffin vormpjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit. Meng in een schaal met een mixer het meel, 60 g Becel Bakken & Braden, 45 g suiker, het bakpoeder, 1 ei, de platte kaas, 1 tl citroenzeste en 2 tl citroensap zo kort mogelijk, maar goed door elkaar.
  2. Verdeel het beslag over de papieren muffinvormpjes en zet ze in de holletjes in de bakvorm. Druk in elk een braambes (totaal 50 g, als er niet genoeg bramen zijn kun je er ook een paar zonder maken). Bak ze in de warme oven in ca. 25 minuten gaar.
  3. Breng 25 g bramen met 1 el citroensap, de rest van de citroenzeste, 20 g Becel Bakken & Braden en 15 g suiker aan de kook in een klein pannetje, druk de bramen een beetje fijn met een lepel en laat 3 tot 5 minuten pruttelen op een heel laag vuur. Doe het halve losgeklopte ei in een schaaltje. Zeef het bramensap boven het ei, roer het direct goed door en giet het mengsel terug in het pannetje. Verwarm al roerende op een heel laag vuur tot de “curd” dik geworden is. Schep in een potje of schaaltje en laten afkoelen. Geef de bramencurd bij de minimuffins.
Vervang bij de bramenmuffins met bramencurd de bramen eens door vlierbessen. Deze bramencurd is ook erg lekker op de boterham!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.