use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image 3 koningentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Braadkip met fijne kruidensaus

Braadkip met fijne kruidensaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    1 uur 30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 eetlepel bloem
  • 1 citroen
  • 1 kip van 2 kg
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
  • 4 teentjes knoflook
  • verse rozemarijnblaadjes
  • verse salieblaadjes
  • 500 ml water

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
Bereiding
  1. Doe de salie en rozemarijn in de kip en kruid met peper en zout.
  2. Pers de citroen uit boven de kip en steek de uitgeknepen stukken en de look ook in de kip .
  3. Schik de kip in een ovenschotel.
  4. Bereid de bouillon met de 500 ml water en het Knorr bouillonblokje en giet de heflt ervan over de kip.
  5. Laat de kip gedurende ongeveer 1.5 uur braden of totdat de thermometer 85°C aangeeft als je hem in de borst of bout van de kip steekt.
  6. Begiet regelmatig met braadjus tijdens het garen .
  7. Schik de kip, als ze gaar is, op een schotel en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
  8. Giet de rest van de bouillon in de ovenschotel en schraap de aanbaksels los.
  9. Giet in een pannetje , roer er de bloem bij en laat op matig heet vuur indikken.
  10. Zeef en dien met de gebraden kip op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.