hoofdgerecht
Braadkip met fijne kruidensaus
Geef score
Kooktijd1 uur 30 min
Voorbereiding
Porties

- 1 eetlepel bloem
- 1 citroen
- 1 kip van 2 kg
- 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Kip
- 4 teentjes knoflook
- verse rozemarijnblaadjes
- verse salieblaadjes
- 500 ml water
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
Bereiding
- Doe de salie en rozemarijn in de kip en kruid met peper en zout.
- Pers de citroen uit boven de kip en steek de uitgeknepen stukken en de look ook in de kip .
- Schik de kip in een ovenschotel.
- Bereid de bouillon met de 500 ml water en het Knorr bouillonblokje en giet de heflt ervan over de kip.
- Laat de kip gedurende ongeveer 1.5 uur braden of totdat de thermometer 85°C aangeeft als je hem in de borst of bout van de kip steekt.
- Begiet regelmatig met braadjus tijdens het garen .
- Schik de kip, als ze gaar is, op een schotel en dek af met aluminiumfolie om warm te houden.
- Giet de rest van de bouillon in de ovenschotel en schraap de aanbaksels los.
- Giet in een pannetje , roer er de bloem bij en laat op matig heet vuur indikken.
- Zeef en dien met de gebraden kip op.
