use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
kinderfeestje

Bouwstenen cakejes

Cakjes bakken en cakejes maken, met deze leuke lego bouwstenen cakejes maak je spannende kindercakejes.

Deze veelkleurige bouwstenen cakejes bakken is écht kinderspel. Het is dan ook superleuk om ze samen met kinderen te maken als je een uurtje vrij hebt. Bakplezier gegarandeerd!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd40 min
  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Porties
     
    32 porties
recipe image Bouwstenen cakejes
  • 1 biologische citroen
  • 300 g Solo Patisserie, op kamertemperatuur
  • 300 g suiker
  • 6 eieren
  • 450 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 150 ml sinaasappellimonade
  • 300 g poedersuiker
  • oranje levensmiddelenkleurstof
  • rode levensmiddelenkleurstof
  • groene levensmiddelenkleurstof
  • gele levensmiddelenkleurstof
  • 200 g gekleurde chocoladesnoepjes
  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht 160 °C).
  2. Boen de citroen onder stromend water schoon, rasp de gele schil dun af en pers de vrucht uit. Klop de Solo Patisserie met de suiker met de mixer met gardes zacht, lichtgeel en romig. Klop één voor één de eieren en de citroenrasp erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en een mespunt zout en spatel het met de sinaasappellimonade door het eimengsel.
  3. Verdeel het deeg over de ingevette bakvorm, strijk het glad en bak de cake op de onderste richel van de voorverwarmde oven in ca. 35-40 minuten lichtbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken deze moet er droog uitkomen, zo niet verleng de oventijd dan met 5 minuten en controleer nogmaals. Laat de cake afkoelen.
  4. Snijd de bruine randjes van de cake en snijd hem in 32 langwerpige stukjes (4x8 stukjes).
  5. Roer de gezeefde poedersuiker met 4-5 el citroensap tot een dik glazuur. Verdeel de suikerglazuur in 4 gelijke porties en roer er de verschillende kleuren levensmiddelenkleurstof door. Bestrijk de stukjes cake met de verschillende glazuren. Laat het iets drogen en druk er de chocoladesnoepjes van dezelfde kleur in. Laat het glazuur helemaal drogen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.