use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bosbessentaart met vanillesaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bosbessentaart met vanillesaus

Bosbessentaart met vanillesaus

Wat een topper: bosbessentaart met vanillesaus. Een zalige combinatie waar je ook nog eens weinig werk aan hebt. Geniet ervan!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 100 g Solo
  • 75 g suiker
  • 200 g havermout
  • 75 g bloem
  • 4 eetlepels light room
  • 400 g bosbessen
  • 2 eetlepels Maïzena
  • 1 vanillestokje
  • 3 dl melk
  • 2 dl light room
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eierdooiers

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Laat de Solo smelten en meng er de suiker, havermout, bloem en light room door.
  3. Giet 4/3 het beslag in een taartvorm en strooi er de bosbessen op.
  4. Meng de suiker en Maïzena en strooi dit mengsel uit over de bosbessen.
  5. Bedek met de rest van het beslag en bak de taart 20 minuten in de oven.
  6. Maak ondertussen de saus: Snij het vanillestokje door in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
  7. Breng de melk en light room aan de kook met de vanillezaadjes.
  8. Klop de suiker en de eierdooiers schuimig en giet er al roerend de warme melk en light room bij.
  9. Doe het mengsel in een schone pan en verwarm de saus op een laag vuurtje tot de saus begint in te dikken. Let echter op dat de saus niet kookt.
  10. Giet de saus door een zeef. Eet de taart warm of koud met de vanillesaus.
Serveer bij deze taart een versgezet kopje Lipton Forest Fruit Tea. Het rijke aroma van rijpe woudvruchten versterkt de smaak van de verse bosbessen op de taart.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.