afternoon tea
Bosbessentaart met vanillesaus
Wat een topper: bosbessentaart met vanillesaus. Een zalige combinatie waar je ook nog eens weinig werk aan hebt. Geniet ervan!
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g Solo
- 75 g suiker
- 200 g havermout
- 75 g bloem
- 4 eetlepels light room
- 400 g bosbessen
- 2 eetlepels Maïzena
- 1 vanillestokje
- 3 dl melk
- 2 dl light room
- 2 eetlepels suiker
- 2 eierdooiers
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Laat de Solo smelten en meng er de suiker, havermout, bloem en light room door.
- Giet 4/3 het beslag in een taartvorm en strooi er de bosbessen op.
- Meng de suiker en Maïzena en strooi dit mengsel uit over de bosbessen.
- Bedek met de rest van het beslag en bak de taart 20 minuten in de oven.
- Maak ondertussen de saus: Snij het vanillestokje door in de lengte en schraap de zaadjes eruit.
- Breng de melk en light room aan de kook met de vanillezaadjes.
- Klop de suiker en de eierdooiers schuimig en giet er al roerend de warme melk en light room bij.
- Doe het mengsel in een schone pan en verwarm de saus op een laag vuurtje tot de saus begint in te dikken. Let echter op dat de saus niet kookt.
- Giet de saus door een zeef. Eet de taart warm of koud met de vanillesaus.
