use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bonbon van sinaasappelcrème met coulis van chocolade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bonbon van sinaasappelcrème met coulis van chocolade

Bonbon van sinaasappelcrème met coulis van chocolade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 35 cl light room
  • 0.25 l melk
  • 2 sinaasappels
  • 5 eierdooiers
  • 120 g suiker
  • 50 g pure chocolade
  • 2 el bruine rum (Negrita)
  • 1 pakje filodeeg
  • Solo Vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Sinaasappelcrème:
  2. Kook 25 cl room light room samen met de melk en de schillen van de 2 sinaasappels tot het kookt.
  3. Klop de eierdooiers met de suiker en voeg er de mengeling van de light room en de melk aan toe. Kook 3 minuten op een zacht vuurtje terwijl je blijft roeren.
  4. Leg de crème op een schaal en zet weg in de koelkast.
  5. Coulis van chocolade en rum:
  6. Giet 10 cl warme light room op de chocoladestukjes zodat ze smelten en voeg er de rum aan toe.
  7. Bonbon:
  8. Snij een velletje filodeeg in 4 rechthoeken. Leg in het midden een grote lepel sinaasappelcrème. Sluit het deeg in de vorm van een bonbon en smeer de onderkant met een penseel in met Solo Vloeibaar Light.
  9. Bereid zo de gewenste hoeveelheid bonbons en bak 4 minuten in de oven op 180°C.
Dresseer elke bonbon in het midden van het bord en werk af met een streepje chocoladesaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.