use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Boeren-ovenkip met groene kruiden en verse groenten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Boeren-ovenkip met groene kruiden en verse groenten

Boeren-ovenkip met groene kruiden en verse groenten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg kleine aardappels
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje verse gemengde Italiaanse tuinkruiden
  • 4 el Solo Vloeibaar
  • 1 hele kip
  • 600 g gemengde grof gesneden groenten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Boen de aardappeltjes onder stromend water goed schoon. Halveer ze. Boen de citroen schoon en snijd hem in plakjes. Pel en pers het teentje knoflook. Hak de tuinkruiden grof en meng met 2 eetlepels Solo Vloeibaar, 1 theelepel peper en wat zout.
  3. Wrijf de binnenkant van de kip in met de helft van het kruidenmengsel, de helft van de knoflook en een paar plakjes citroen. Wrijf de buitenkant van de kip in met 1 eetlepel vloeibare margarine en de rest van de knoflook.
  4. Meng de aardappels met 1 eetlepel Solo Vloeibaar, 0.5 theelepel peper en wat zout.
  5. Leg de kip in het midden van een grote ovenschaal of braadblik met de aardappels eromheen.
  6. Laat de kip en de aardappels in het midden van de hete oven in ca. 60 minuten goudbruin worden.
  7. Meng ondertussen de groenten met de rest van het fijngehakte kruidenmengsel. Schep ze als de kip zo’n 45 minuten in de oven staat om de kip heen, leg een paar plakjes citroen op de groenten en laat alles in ca. 15 minuten verder gaar worden.
  8. Verdeel de kip in stukken en leg ze terug in de ovenschaal. Verdeel aan tafel over 4 borden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.