Boekweitpannenkoeken
Deze smakelijke boekweitpannenkoekjes worden gemaakt van hetzelfde meel dat gebruikt wordt voor blini's. Boekweit is een van nature glutenvrije graansoort. Het heeft een lichte nootsmaak en de kleur van karamel. Laat het mengsel altijd even rusten voor gebruik; daar wordt het alleen maar beter van. Je kunt het beslag bijvoorbeeld ook 's avonds bereiden als je 's morgens weinig tijd hebt.
Maak voor vandaag van die lekkere boekweitpannenkoekjes. Een lekker gluten- en lactosevrij ontbijtje, brunch of lunch!
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 groot ei dit kan voor een veganistisch versie vervangen worden door een flax-egg (zie tip)
- 150 g boekweitmeel
- 325 ml plantaardig alternatief voor melk met vanillesmaak
- ½ tl bakpoeder (3 g)
- ¼ tl natriumbicarbonaat (2 g)
- 1 tl kaneelpoeder
- 1½ el plantaardige olie
- kokosschilfers
- bramen
- Klop het ei los samen met de vanilledrink. Voeg het boekweitmeel samen met de kaneel, het bakpoeder en de natriumbicarbonaat toe en klop even kort. Laat minstens een half uur rusten (je kunt het deeg ook de avond voordien maken en een nachtje laten rusten).
- Verhit een pan op een middelmatig vuur en rooster de kokosschilfers. Zet opzij. Zet de pan weer op het vuur en voeg wat olie toe.
- Giet een klein beetje deeg in de pan en bak 2-3 minuten. Draai om en laat nog eens 2 minuten bakken. Rooster de kokosschilfers in een hete koekenpan lichtbruin.
- Leg de pannenkoek op een bord en werk zo verder tot al het deeg op is. Garneer de pannenkoeken met bramen en geroosterde kokosschilfers.
