use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Boekweitpannenkoeken
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Boekweitpannenkoeken

Boekweitpannenkoeken

Maak voor vandaag van die lekkere boekweitpannenkoekjes. Een lekker gluten- en lactosevrij ontbijtje, brunch of lunch!

Deze smakelijke boekweitpannenkoekjes worden gemaakt van hetzelfde meel dat gebruikt wordt voor blini's. Boekweit is een van nature glutenvrije graansoort. Het heeft een lichte nootsmaak en de kleur van karamel. Laat het mengsel altijd even rusten voor gebruik; daar wordt het alleen maar beter van. Je kunt het beslag bijvoorbeeld ook 's avonds bereiden als je 's morgens weinig tijd hebt.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 groot ei dit kan voor een veganistisch versie vervangen worden door een flax-egg (zie tip)
  • 150 g boekweitmeel
  • 325 ml plantaardig alternatief voor melk met vanillesmaak
  • ½ tl bakpoeder (3 g)
  • ¼ tl natriumbicarbonaat (2 g)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1½ el plantaardige olie
  • kokosschilfers
  • bramen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Klop het ei los samen met de vanilledrink. Voeg het boekweitmeel samen met de kaneel, het bakpoeder en de natriumbicarbonaat toe en klop even kort. Laat minstens een half uur rusten (je kunt het deeg ook de avond voordien maken en een nachtje laten rusten).
  2. Verhit een pan op een middelmatig vuur en rooster de kokosschilfers. Zet opzij. Zet de pan weer op het vuur en voeg wat olie toe.
  3. Giet een klein beetje deeg in de pan en bak 2-3 minuten. Draai om en laat nog eens 2 minuten bakken. Rooster de kokosschilfers in een hete koekenpan lichtbruin.
  4. Leg de pannenkoek op een bord en werk zo verder tot al het deeg op is. Garneer de pannenkoeken met bramen en geroosterde kokosschilfers.
Vervang het ei door een „flax-egg” of chiazaad voor een veganistische versie. Laat daarvoor 1 eetlepel gemalen lijnzaad of hele chiazaadjes ca. 20 minuten weken in 2,5 eetlepels water. Het resultaat is een gelachtige, dikke massa. Gebruik op dezelfde manier als het ei.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.