use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bloemkoolsalade met scampi's
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bloemkoolsalade met scampi's

Bloemkoolsalade met scampi's

Bloemkool is niet bepaald een populaire groente en niemand weet waarom.
Als je deze salade eenmaal hebt geproefd, dan denk je ongetwijfeld veel positiever over bloemkool...

Bloemkool is niet bepaald een populaire groente en niemand weet waarom.
Als je deze salade eenmaal hebt geproefd, dan denk je ongetwijfeld veel positiever over bloemkool...

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kleine bloemkool
  • 300 g groene boontjes
  • 1 volledige krop sla
  • 400 g ongepelde reuzengarnalen
  • tijmblaadjes
  • 1 lente-ui
  • 3 eetlepels Extra Vergine olijfolie
  • zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Afgieten en afkoelen.
  2. Blancheer de boontjes en spoel ze af met zeer koud water. Snij de sla. Pocheer de reuzengarnalen enkele minuten en giet ze dan af. Leg ze in een slakom samen met de sla, boontjes en de bloemkool. Goed mengen. Strooi er de (verse) tijmblaadjes en gehakte lente-ui over.
  3. Breng op smaak met Extra Vergine olijfolie en zout. Onmiddellijk opdienen.
Serveer bij deze maaltijd Italiaanse ciabatta of focacciabrood.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.