hoofdgerecht
Bloemkoolsalade met scampi's
Bloemkool is niet bepaald een populaire groente en niemand weet waarom.
Als je deze salade eenmaal hebt geproefd, dan denk je ongetwijfeld veel positiever over bloemkool...
Bloemkool is niet bepaald een populaire groente en niemand weet waarom.
Als je deze salade eenmaal hebt geproefd, dan denk je ongetwijfeld veel positiever over bloemkool...
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 1 kleine bloemkool
- 300 g groene boontjes
- 1 volledige krop sla
- 400 g ongepelde reuzengarnalen
- tijmblaadjes
- 1 lente-ui
- 3 eetlepels Extra Vergine olijfolie
- zout
- Verdeel de bloemkool in roosjes en stoom of blancheer deze totdat ze beetgaar zijn. Afgieten en afkoelen.
- Blancheer de boontjes en spoel ze af met zeer koud water. Snij de sla. Pocheer de reuzengarnalen enkele minuten en giet ze dan af. Leg ze in een slakom samen met de sla, boontjes en de bloemkool. Goed mengen. Strooi er de (verse) tijmblaadjes en gehakte lente-ui over.
- Breng op smaak met Extra Vergine olijfolie en zout. Onmiddellijk opdienen.
