feestelijk
Blini's met tartaar van avocado en krab
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 8 blini's
- 2 goed rijpe avocado's
- 2 gekookte krabbenpoten
- 2 groene citroenen
- klein rood pepertje
- 2 soeplepels extra vergine olijfolie
- grof zeezout
- witte peper van de molen
- Solo
- Pers de citroenen uit.
- Snij de avocado's doormidden, haal de pit eruit en verwijder de schil. Snij ze dan in heel kleine dobbelsteentjes.
- Doe de blokjes in een glazen kom en overgiet ze met het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Was het pepertje, verwijder de pitjes en hak het fijn.
- Haal het vlees uit de krabbenpoten en snij het in reepjes.
- Voeg het pepertje en de krab toe aan de tartaar. Meng goed. Dien koel op.
- Om de blini's op te warmen, laat u een klontje Solo smelten in een pan en bakt u de blini's aan elke kant goudgeel
- Net vóór u gaat opdienen, warmt u de blini's op en serveert u ze lauw met de tartaar.
