koken voor kinderen
Blauwe bessenijs
Met dit blauwe bessenijs zet je een makkelijk toetje op tafel. Met slechts drie ingrediënten waaronder heerlijk romige Solo Crèmefine Cuisine en blauwe bessen zet je een dessert op tafel met recht onder de makelijke toetjes geschaard kan worden.
Met dit ijs toetje recept kun je snel zelf heerlijke blauwe bessenijs maken. Door de Solo Crèmefine Cuisine krijgt dit makkelijke toetje een romige smaak.
Geef score
Voorbereiding2 min
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties4 porties

- 300 g blauwe bessen (diepvries)
- 150 g Solo Crèmefine Licht
- 4 el honing
- Extra nodig: staafmixer/blender, ijsbolletjeslepel
- Doe de bevroren bessen, Solo Crèmefine Cuisine 15% en de honing in een hoge mengkom en pureer ze met een staafmixer, of gebruik een blender.
- Serveer het blauwe bessenijs direct.
Schep de bollen bessenijs in papieren cakevormpjes en serveer het ijs met een lepel opgeklopte Solo Crèmefine Pâtisserie 31% en een blauwe bes.
