use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bladerdeeggebakje met reefilet, groene asperges en griesmeel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bladerdeeggebakje met reefilet, groene asperges en griesmeel

Bladerdeeggebakje met reefilet, groene asperges en griesmeel

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g julienne groenten
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 0.25 dl extra vergine olijfolie
  • 100 g rozijntjes
  • 0.5 el geraspte citroenschil
  • 4 dl wildfond
  • 100 g griesmeel
  • 2 lapjes bladerdeeg (6 bij 6 cm)
  • 1 ei
  • 1 eetlepel maanzaad
  • 400 g reefilet
  • 50 g Solo
  • 20 groene asperges, geschild en knapperig gekookt
  • 4 mini-witlofjes (chiconettes), gekookt en gebakken in Solo vloeibaar
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 dl mayonaise
  • 1 dl room
  • 200 g fijngemalen knolselderij
  • sap van 1 citroen
  • 1 koffielepel verbrijzelde komijnzaadje
  • peper en zout
  • tuinkruiden als garnituur

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak de fijngesneden groenten en het lookteentje glazig in de Solo. Voeg er de rozijntjes en de citroenrasp bij.
  2. Meng de olie door het griesmeel (couscous) en voeg het bij de groenten. Giet de kokende wildfond erbij en kruid met peper en zout. Haal van het vuur en laat rusten zodat het griesmeel zwelt en gaart.
  3. Snij de bladerdeeglapjes in driehoekjes, borstel ze in met ei en strooi er het maanzaad op. Bak ze gedurende 15 minuten in een oven van 190 °C.
  4. Laat ze goed drogen en snij ze in twee.
  5. Maak de saus door in de keukenrobot alle ingrediënten ervoor te mengen en kruid met peper en zout.
  6. Bak het vlees mooi roze in de Solo en kruid met peper en zout. Laat gedurende een vijftal minuten rusten.
  7. Leg het onderste gedeelte van de bladerdeeggebakjes op warme borden en vul ze met een lepel griesmeel.
  8. Beleg het met lapjes vlees en leg er de warme groene asperges, gebakken mini-witlof en saus bij.
  9. Leg het bladerdeegdekseltje erop en versier met takjes groen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.