voorgerecht
Bisque van langoustine
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 2 wortels
- 1 ui
- Solo
- tijm
- laurier
- 2 teentjes knoflook
- 20 langoustinen
- 0.75 fles witte wijn
- 1 doosje saffraan
- 150 g room
- 3 eierdooiers
- zout en peper
- Snij de wortel en de ui in kleine stukjes en braad ze in wat Solo lichtbruin in een steelpan.
- Voeg de tijm, de laurier en de geplette knoflook toe, samen met de langoustinekoppen.
- Bak dit alles even aan en voeg de wijn en de saffraan toe.
- Breng zachtjes aan de kook en laat zo'n 10 minuten sudderen.
- Haal het mengsel van het vuur en doe het in de mixer.
- Giet het daarna door een zeef en doe opnieuw in de pan.
- Meng de room met de eierdooiers in een kom, voeg een beetje warme bisque toe en giet alles weer in de pan.
- Warm de bisque opnieuw op zonder aan de kook te brengen.
- Versier met enkele langoustinestaarten.
