use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bietencarpaccio met appel en mierikswortelroom
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bietencarpaccio met appel en mierikswortelroom

Bietencarpaccio met appel en mierikswortelroom

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 gaargekookte bieten
  • 1 zure (Granny Smith) appel
  • 2 tl geraspte mierikswortel
  • 1 tl citroensap
  • 4 el crème fraîche
  • 1 el fijngehakte bieslook
  • Lekker met:
  • aardappelpartjes
  • peper uit de molen
  • 2 lente-uitjes
  • 400 g tartaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de bieten in dunne plakjes en schik ze dakpansgewijs op een bord. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes. Meng de blokjes met 2 à 3 theelepels citroensap.
  2. Roer de geraspte mierikswortel, een theelepel citroensap en de crème fraîche door elkaar. Schep een lepel van deze room op het midden van de bietjes en garneer met klein geknipte bieslook en de appelblokjes.
  3. Lekker met gebakken aardappelpartjes en ui-tartaartjes:
  4. Bak de aardappelpartjes bruin en krokant. Meng gemalen peper en 2 gesnipperde lente-uitjes door 400 g tartaar. Vorm hiervan 4 tartaartjes en bak ze 4 à 5 minuten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.