nagerecht
Bavarois van verse plattekaas met chocolade, sinaasappel en studentenhaver
Geef score
Kooktijd2 uur
Voorbereiding
Porties

- 150 g suiker
- 3 blaadjes gelatine van 3 gram
- 225 g room
- 500 g verse plattekaas
- 1 zakje studentenhaver
- 1 dl sinaasappelsap
- 4 eetlepels chocoladesaus
- 6 blaadjes verse munt
- Breng het sinaasappelsap aan de kook en voeg de suiker toe.
- Week de blaadjes gelatine in koud water, knijp ze goed uit en voeg ze aan het sinaasappelsap toe en laat ze smelten.
- Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
- Klop de room op tot 2/3 en voeg de chocoladesaus eraan toe, vervolgens de verse kaas en als laatste het sinaasappelsap.
- Vermeng alles zorgvuldig en verdeel de bavarois in 6 glazen.
- Plaats de glazen minstens 2 uur in de koelkast.
- Werk ze vlak voor het opdienen af met een beetje studentenhaver die je in kleine stukjes hakt en versier met een blaadje verse munt.
