Bavarois van citroengras met rode vruchten en frambozensaus
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 2 stengels citroengras
- 0,5 l light room
- 4 gelatineblaadjes van 2,5 g
- 4 kletskoppen
- 100 g suiker
- 8 aardbeien
- 16 frambozen
- 16 braambessen
- 30 cassisbessen
- 125 g rode bessen
- 1 dl frambozensaus
- 4 muntblaadjes
- 6 eieren
- Snij het citroengras in reepjes en vermeng het met de light room.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten trekken.
- Zeef het citroengras uit de room en breng het opnieuw aan de kook.
- Week ondertussen de gelatineblaadjes in koud water totdat ze slap geworden zijn.
- Meng de eierdooiers met de suiker en voeg dit mengsel toe aan de room.
- Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze onder de room. Laat afkoelen.
- Klop ondertussen de eiwitten stevig op en spatel ze erbij.
- Verdeel de bavarois in vormpjes en plaats die minstens 1 nacht in de koelkast.
