use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Basilicumsoepje met mozzarella en tartaar van tomaat en koriander
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Basilicumsoepje met mozzarella en tartaar van tomaat en koriander

Basilicumsoepje met mozzarella en tartaar van tomaat en koriander

Basilicum ken je wellicht vooral als afwerking, maar in deze basilicumsoep met mozzarella speelt het heerlijke Italiaanse kruid de hoofdrol. En terecht!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 zachtkokende aardappel
  • 1 stuk preiwit
  • 1 stuk selder
  • 1 ui
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 1 teentje look
  • 1 plantje basilicum
  • enkele plukjes koriander
  • 2 tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • een klontje Solo

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de ui, de selder, de aardappel en de prei in stukjes.
  2. Smelt een klontje Solo in een pannetje en stoof er de groenten in aan.
  3. Voeg er 1 liter water en de bouillonblokjes aan toe en laat alles goed doorkoken.
  4. Doe de basilicumblaadjes in een blender en giet er de licht afgekoelde soep overheen. Mix alles tot je een frisgroene, gladde soep krijgt. Kruid bij met peper en zout en houd de soep warm.
  5. Pel de tomaten door ze kruiselings in te snijden en een tiental seconden in kokend water onder te dompelen. Snijd ze in vier kwartjes en verwijder de zaadjes. Snijd daarna elk stuk in fijne brunoise en kruid ze af met peper, zout en enkele blaadjes gehakte koriander.
  6. Snijd vervolgens de buffelmozzarella in plakjes van een halve centimeter dik.
Leg in elk diep bord een schijfje mozzarella, overgiet met de basilicumsoep en werk af met de tomatenblokjes en een plukje koriander.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.