use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Bananentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Bananentaart

Bananentaart

Heerlijke bananentaart met een lekker laagje chocolade: daar begint iedereen van te watertanden. Perfect om punten mee te scoren.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 150 g suiker
  • 200 g zelfrijzende bloem
  • 5 eieren
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 3 eetlepels afdekgelei
  • 3 eetlepels water
  • 1 dl room
  • 3 bananen
  • 150 g pure chocolade

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breek de 5 eieren en hou het eiwit in een aparte kom.
  2. Klop de 5 eierdooiers samen met de suiker en de vanillesuiker tot een lichtgele massa.
  3. Zeef daaronder de zelfrijzende bloem en roer dit met een houten lepel onder elkaar.
  4. Klop de eiwitten stijf en roer ze voorzichtig onder het beslag.
  5. Giet het beslag in een biscuitvorm en bak dit gedurende 10 à 15 min. in een op 200°C voorverwarmde oven .
  6. Snij de biscuit in tweeen de bananen in schijfjes .
  7. Schik de bananen plakjes op de onderste helft van het gebak.
  8. Voeg bij de 3 eetlepels afdekgelei 3 eetlepels water en laat koken.
  9. Giet de warme confituur op de bananenstukjes en plaats er de tweede helft van de biscuit op.
  10. Leg daarop ook bananenstukjes en dek opnieuw af met de confituur.
  11. Klop de room stijf en smeer hem bovenop de banaan en de confituur en laat even rusten.
  12. Smelt de pure chocolade au bain-marie en giet deze onregelmatig over de taart, zodat je een gemarmerd effect bekomt.
  13. Laat vervolgens de taart op een koele plaats opstijven.
Dien je bananentaart nooit op als ze nog warm is: dan valt ze uit elkaar wanneer je ze aansnijdt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.