bijgerecht
Asperges met stijl
De asperge is al heel lang bekend, de Egyptenaren aten het al 5000 tot 6000 jaar geleden !
Er zijn 2 soorten asperges. Witte asperges die in hoge bedden in de aarde groeien (belangrijk om verkleuring te voorkomen) en groene asperges die boven de aarde groeien.
De asperge is al heel lang bekend, de Egyptenaren aten het al 5000 tot 6000 jaar geleden !
Er zijn 2 soorten asperges. Witte asperges die in hoge bedden in de aarde groeien (belangrijk om verkleuring te voorkomen) en groene asperges die boven de aarde groeien.
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 2 bussels grote witte asperges
- enkele eetlepels extra vergine olijfolie
- gemengde sla voor 4 personen
- 3 eetlepels slaolie
- 3 eetlepels water
- 1 zakje Knorr Salad Mix met Ui-Tuinkruiden
- Kook de asperges al dente in gezouten water.
- Wentel ze daarna even in olijfolie en rooster ze kort op een hete grill.
- Spoel de gemengde sla dep droog.
- Voor de vinaigrette roer je de slaolie en het water goed om met de Knorr Salad Mix.
- Op grote borden schik je de asperges en de sla die je besprenkelt met de vinaigrette.
