Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Appelcrumble

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd50 min
  • Porties6 porties
goedkoop
nagerecht
overig europees
gebak
recipe image Appelcrumble
  • Vulling:
  • 6 appels (1 kg)
  • 0.5 citroen
  • 50 g suiker
  • 5 g kaneelpoeder (1 tl)
  • Kruimeldeeg:
  • 175 g bloem
  • 100 g suiker
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • Extra:
  • lage ovenschaal van ca. 1 l inhoud (ingevet)
  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en doe ze in een pan. Pers de citroen uit en roer het sap en de suiker door de appel.
  3. Kook de appel 5 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe. Laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Meng in een grote kom met een vork de bloem met de suiker, een snufje zout en de Solo tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het appelmengsel in een ovenvaste schaal. Verdeel het kruimeldeeg erover.
  6. Bak de appelcrumble in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.