use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Appelcrumble
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Appelcrumble

Appelcrumble

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    50 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Vulling:
  • 6 appels (1 kg)
  • 0.5 citroen
  • 50 g suiker
  • 5 g kaneelpoeder (1 tl)
  • Kruimeldeeg:
  • 175 g bloem
  • 100 g suiker
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • Extra:
  • lage ovenschaal van ca. 1 l inhoud (ingevet)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (elektrische oven).
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen, snijd de appels in stukjes en doe ze in een pan. Pers de citroen uit en roer het sap en de suiker door de appel.
  3. Kook de appel 5 minuten op een hoog vuur, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe. Laat een beetje afkoelen terwijl je het kruimeldeeg maakt.
  4. Meng in een grote kom met een vork de bloem met de suiker, een snufje zout en de Solo tot een kruimeldeeg.
  5. Schep het appelmengsel in een ovenvaste schaal. Verdeel het kruimeldeeg erover.
  6. Bak de appelcrumble in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.