use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Andijvierolletjes met gehakt
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Andijvierolletjes met gehakt

Andijvierolletjes met gehakt

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 flinke kroppen andijvie
  • 1 sjalotje
  • 600 g gehakt
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • Solo Vloeibaar (om in te vetten)
  • 5 dl gepureerde tomaten (passata)
  • 0.5 tl gedroogde tijm
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 mespunt suiker
  • 1 flinke mespunt cayennepeper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snipper de sjalot fijn. Kneed de sjalot, peper, zout, nootmuskaat en gehakte peterselie door het gehakt.
  2. Snijd de stronkjes van de kroppen andijvie, haal de bladeren los en snijd de harde nerf eruit. Leg de andijvie in een vergiet en schenk er langzaam kokend water over, zodat de bladeren iets zachter worden.
  3. Leg telkens 2 grote andijviebladeren op elkaar, kneed een worstje van het gehakt en leg het onderaan op de bladeren. Klap de zijkanten over de vulling naar binnen en rol het vervolgens op. Maak zo 12 rolletjes en leg deze met de naad naar beneden in een ingevette ovenschaal.
  4. Verwarm de gepureerde tomaten met de tijm en de knoflook. Breng het mengsel op smaak met een snuifje suiker en wat cayennepeper.
  5. Schenk de tomatensaus over de andijvierolletjes, dek de schaal af met aluminiumfolie en bak het gerecht ongeveer 40 minuten in de oven. Verwijder de laatste 10 à 15 minuten van de oventijd de folie van de schaal.
Lekker met gekookte aardappels.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.