use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Andijvierolletjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd40 min
  • Porties
     
    4 porties
hoofdgerecht
Belgisch
groenten
vlees
recipe image Andijvierolletjes
  • 3 kroppen jonge andijvie
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • 0.5 l Knorr Finesse Bouillon Groenten
  1. Breng in een pan ruim water aan de kook. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het stronkje van de andijvie. Neem alleen de mooie bladeren (van het hart kun je een lekkere salade maken). Snijd de harde nerf uit de bladeren.
  2. Leg telkens 6 bladeren op elkaar, rol ze op en bind er een touwtje omheen. Maak zo 12 rolletjes. Kook ze enkele minuten in water tot ze zacht zijn. Laat ze uitlekken en verwijder de touwtjes.
  3. Wikkel om elk andijvierolletje een plakje ontbijtspek. Leg de rolletjes in een ingevette ovenschaal en schenk er een beetje bouillon bij. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de rolletjes 20 minuten in de oven. Verwijder de folie tijdens de laatste 5 minuten, zodat het spek een beetje kan kleuren en krokant kan worden

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.