nagerecht
Amandelcake met peren
Geef score
Kooktijd1 uur
Porties

- 250 g Solo Patisserie
- 3 eieren
- 250 g suiker
- 250 g zelfrijzende bloem
- 100 g amandelpoeder
- 1 el citroensap
- 2 peren, geschild en in blokjes gesneden
- Verwarm de oven voor op 180° C. Klop met een handmixer de suiker en de Solo romig. Voeg dan één voor één de eieren toe en klop het mengsel tot een smeuïg geheel.
- Zeef de bloem en spatel deze samen met het amandelpoeder door het mengsel tot een glad beslag.
- Besprenkel de blokjes peer met het citroensap. Spatel de peer door het cakebeslag.
- Vet een cakevorm in met wat Solo en bestuif hem lichtjes met bloem. Schep het beslag in de cakevorm.
- Bak de perencake in ca. 60 minuten goudbruin in de oven. Ontvorm en laat afkoelen op een taartrooster.
