hoofdgerecht
Alaska Pollakfilet op een Provençaals bedje
Witte koolvis wordt ook wel pollak genoemd en heeft als bijnaam "mooie meid".
Alaska Pollak is de officiële benaming voor de koolvis die vooral ter hoogte van Alaska wordt gevangen.
Wij legden deze heerlijk vis op een Provençaals bedje...
Witte koolvis wordt ook wel pollak genoemd en heeft als bijnaam "mooie meid".
Alaska Pollak is de officiële benaming voor de koolvis die vooral ter hoogte van Alaska wordt gevangen.
Wij legden deze heerlijk vis op een Provençaals bedje...
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 2 Alaska Pollakfilets van Iglo
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 1 bosje lenteuitjes
- 1 dl witbier
- 1 dl visfumet
- 10 g gemengde groene kruiden
- 75 g Solo
- olijfolie (Bertolli)
- 1 takje kervel en rozemarijn
- grof zeezout
- Bereiding:Kook het witbier samen met de groene kruiden (peterselie, kervel, koriander), mix en passeer door een puntzeef.
- Laat inkoken tot sausdikte, breng op smaak met peper en zout. Werk af met wat Solo.
- Snij de groenten in brunoise en bak deze gedurende 1 minuut in hete olijfolie, kruid met peper en zout.
- Verwarm de pollakfilet zoals vermeld op de verpakking.
- Dresseer de groenten op een bord, schik daarop de vis en garneer met grof zeezout, een takje kervel en rozemarijn.
