hoofdgerecht
Alaska Pollakfilet met prei en Hoegaarden
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 800 g Alaska Pollakfilet
- 1 flesje light room
- 1 tomaat
- olijfolie
- dille
- muskaatnoot
- broodkruim
- 1 kg prei
- mosterd
- 1 flesje Hoegaarden
- 50 g Solo Vloeibaar
- 2 eetlepels Maïzena sausbinder
- 2 dl visfumet
Voorbereiding
- Verwarm de oven op 180°.
Bereiding
- Bereid de saus: laat de visfumet en het bier inkoken en voeg de light room toe. Meng de Maïsena bij de ingekookte fumet en voeg nog peper, zout en Solo toe.
- Kruid de vis, wrijf in met mosterd en bestrooi met broodkruim. Schik dit geheel in een met Solo ingewreven ovenschotel. Plaats in de oven gedurende 12 minuten.
- Snij de prei fijn en stoof aan in Solo. Schik de prei op het midden van het bord. Leg de prei op de vis en giet de saus er rond.
- Garneer de vis met de blokjes tomaat en een takje dille.
