hoofdgerecht
Alaska Pollakfilet met gevulde spinazie in witte wijnsaus
Spinazie kan je praktisch het hele jaar door verkrijgen.
Het is een winterharde groente met als Latijnse benaming "Spinaccia deracea".
Geniet van deze gevulde spinazie in witte wijnsaus !
Spinazie kan je praktisch het hele jaar door verkrijgen.
Het is een winterharde groente met als Latijnse benaming "Spinaccia deracea".
Geniet van deze gevulde spinazie in witte wijnsaus !
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 2 Alaska Pollakfilets van Iglo
- 3 stoofprei
- 350 g spinazie
- 4 teentjes look
- 3 uien
- 1/2 fles witte wijn
- 7 dl room
- peper en zout
- scheutje Bertolli olijfolie
- enkele korianderpluksels
- Bereiding:Stoof de uien, bevochtig met de witte wijn en laat inkoken tot de helft.
- Bevochtig met de room, laat inkoken tot sausdikte en smaak af met peper en zout.
- Was de spinaziebladeren en kook gaar tussen 2 schuimspanen, verfris de bladeren en leg ze open.
- Snijd de prei in kleine ringen.
- Stoof de look aan in margarine en voeg de prei toe.
- Vul de spinazie op met het mengsel van prei en look, plooi dit dicht en maak een ronde vorm.
- Schik op een ovenplaat en plaats in de oven.
- Verwarm de Pollakfilet zoals vermeld op de verpakking.
- Snijd de filet in stukken van 3 cm en leg deze bovenop de spinazie.
- Napper de witte wijnsaus rond de spinaziekring.
- Versier met de korianderpluksels.
