use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Alaska Pollak met raclettekaas, rieslingsaus en tomatenjam
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Alaska Pollak met raclettekaas, rieslingsaus en tomatenjam

Alaska Pollak met raclettekaas, rieslingsaus en tomatenjam

In dit recept maken we gebruik van de Riesling wijn.

De Riesling wordt de koning van de Elzasserwijn genoemd. Dit druiveras wordt voor het eerst in de Elzasstreek vermeld in 1477 onder de naam "Rissling".

Een droge Riesling is een viriele wijn met subtiele fruit-aroma's en een geraffineerde pittige smaak.

In dit recept maken we gebruik van de Riesling wijn.

De Riesling wordt de koning van de Elzasserwijn genoemd. Dit druiveras wordt voor het eerst in de Elzasstreek vermeld in 1477 onder de naam "Rissling".

Een droge Riesling is een viriele wijn met subtiele fruit-aroma's en een geraffineerde pittige smaak.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 5 x 100 g Alaska Pollak van Iglo
  • 5 sneetjes raclettekaas
  • 1 prei
  • 2 rijpe tomaten
  • 2,5 cl olijfolie
  • 1 teentje look
  • 100 g suiker
  • 2 gehakte sjalotten
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 dl verse room
  • 1,25 dl rieslingwijn

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Laat de Alaska Pollak niet ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Schik de alaska pollak in een vuurvaste schotel. Kruid met peper en zout en bevochtig met olijfolie en de rieslingwijn.
  4. Verdeel de sneetjes raclettekaas over de vis.
  5. Voeg de gehakte sjalot, tijm, laurier en ½ gesneden prei toe.
  6. Zet de vis in de oven gedurende 20 minuten.
  7. Zeef het kookvocht en kook in met 1 dl room. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Bereid de tomatenjam: laat de 2 rijpe tomaten, het geplet knoflookteentje, 2 cl olijfolie, 100 g kristalsuiker en peper en zout verdampen op een zacht vuurtje.
  9. Snij de halve prei in julienne en fruit krokant in olijfolie.
  10. Schik de vis op een bedje van prei.
  11. Overgiet de vis met de tomatenjam en leg de gefruite prei erop.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.