Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
aperitiefhapje

Alaska Pollak in een kleurenpalet van rozemarijninfusie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding25 min
  • Porties8 porties
gemiddeld
aperitiefhapje
vis
schelpdieren
recipe image 3 koningentaart
  • 400 g Alaska pollak filet
  • 150 g grietfilet
  • 1 wortel
  • 1 sjalot
  • 1 groene paprika
  • 1 dl light room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 dl Noilly Prat
  • 4 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 50 g mergpompoen
  • 1 rode paprika
  • 0.5 citroensap
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 koffielepel currypoeder
  • 1 dl Knorr Finesse bouillon vis
  • 1 ei
  • dille
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180°.
Bereiding
  1. Schil de wortel en de paprika's. Hak de mergpompoen, de wortel en de paprika's heel fijn. Kruid met peper en zout en bak kort in Solo zonder te kleuren.
  2. Parfumeer met de kerriepoeder.
  3. Pureer de grietfilet met wat room, het ei en peper en zout. Snijd de pollakfilet in twee gelijke stukken. Kruid en bak de beide zijden goudgeel in gebruinde boter.
  4. Laat de visbouillon, Noilly Prat, witte wijn, rozemarijn en de versnipperde sjalot tot 1/3 inkoken. Voeg room toe en laat weer opkoken.
  5. Voeg het citroensap toe, kruid en passeer de saus door een zeef.
  6. Bestrijk de gebakken pollaknootjes met de visvulling en bedek met de groentemengeling.
  7. Gaar verder in de oven in een vuurvaste schotel. Schik het hapje op een klein bordje, lepel de saus er rond en versier met dille.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.