use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Acai-runderlapjes, worteltjes, venkel, abrikozen en zilvervliesrijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Runderlapjes met acai-poeder

Acai-runderlapjes, worteltjes, venkel, abrikozen en zilvervliesrijst

Recept runderlapjes stoven met acai, worteltjes, venkel, abrikozen en rijst.

Heerlijke gestoofde runderlapjes met acai-poeder, worteltjes, venkel, abrikozen en zilvervliesrijst. Dit heerlijke verantwoorde gerecht mag niet bij een verantwoorde rijsttafel voor volwassenen ontbreken.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    2 uur 30 min
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 2 uien
  • 8 takjes tijm
  • 200 g magere runderlappen
  • 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g)
  • 150 g jonge wortelen
  • 2 tl acai poeder
  • 200 g venkel (met groen)
  • 50 g gewelde abrikozen
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 tl mosterd

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snijd de uien in partjes. Haal de blaadjes van de takjes tijm. Verwarm de helft van de Becel Original in een diep braadpannetje. Bestrooi de magere runderlapjes met driekwart van de tijm en royaal met peper. Bak ze met de uien en tijm in de Becel om en om op een matig vuur een beetje bruin. Voeg net genoeg heet water toe om de runderlapjes onder te zetten. Roer het acaipoeder erdoor. Breng tegen de kook aan. Leg het deksel half op de pan en stoof de lapjes in ca. 2 en een half uur op het allerlaagste pitje gaar.
  2. Maak ondertussen de worteltjes schoon. Snijd de venkel in partjes (houd het fijne groen apart). Voeg de worteltjes, venkelpartjes en abrikozen - als het vlees 2 uur heeft gestoofd - aan de pan toe en laat ze het laatste half uur mee garen.
  3. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Roer de mosterd door het stoofvocht. Verdeel de zilvervliesrijst over 2 borden. Schep het vlees met de groenten en abrikozen erbij. Strooi het venkelgroen erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.