use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardbeientaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardbeientaart

Aardbeientaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 25 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g bloem
  • 150 g poedersuiker
  • 4 eieren
  • 125 g Solo
  • 125 ml room
  • 1 pakje bakpoeder (15 g)
  • 1.5 kg aardbeien
  • 100 g aardbeiengelei
  • 1 pakje vanillesuiker (16 g)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Meng de Solo met de suiker en de vanillesuiker en voeg de eierdooiers één voor één toe. Bewaar het eiwit. Voeg de room toe aan het mengsel en roer goed om. Meng in een andere kom de bloem met het bakpoeder.
  3. Klop het eiwit stijf. Voeg nu de bloem, het bakpoeder en het opgeklopte eiwit toe aan het beslag en mix goed.
  4. Giet het beslag in een met Solo en broodkruimels ingevette ronde bakvorm van 24 cm en laat het geheel ongeveer een uur bakken in de oven. Was ondertussen de aardbeien.
  5. Laat de taart afkoelen. Schik de gewassen aardbeien op de afgekoelde taart en bedek ze volledig met gekoelde aardbeiengelei.
  6. Plaats de taart een uurtje in de koelkast zodat de gelei kan opstijven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.