nagerecht
Aardbei-vanilletaart
Gepost door Carte d'Or
Gepost door Carte d'Or
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 4 bolletjes Carte d'Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
- 500 g aardbeien
- 4 el suiker
- 1 citroen, geraspte schil en het sap
- 250 g klaargemaakt bladerdeeg
- 1 vanillestokje, de uitgeschraapte zaadjes
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Verwijder het hartje uit 350 g aardbeien en snij de aardbeien in schijfjes. Opgelet, snij ze niet te dun! Mix de aardbeien met 3 eetlepels suiker en de geraspte citroenschil in een halfgrote kom.
- Snij het bladerdeeg in vier rechthoekige stukjes van 10x12 cm en leg ze op een bakplaat.
- Leg de aardbeischijfjes op het bladerdeeg en laat het geheel 20 tot 25 minuten bakken in de oven totdat de randen goudbruin kleuren. Laat lichtjes afkoelen.
- Mix de overgebleven aardbeien gedurende twee minuten met de overgebleven suiker, de geraspte citroenschil en de vanillezaadjes in een keukenrobot totdat je een homogeen geheel krijgt.
- Schep een bolletje Carte d'Or Vanilleroomijs uit en leg op elk bladerdeegtaartje een bolletje ijs.
- Giet een beetje aardbeiencoulis over de taartjes en dien onmiddellijk op.
