Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Aardappeltaart met spek en kaas

Deze hartige aardappeltaart met spek en kaas smaakt héérlijk na een lange dag. Comfortfood op z'n best, want niemand die hier genoeg van krijgt!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd12 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
goedkoop
bijgerecht
hoofdgerecht
Belgisch
recipe image Aardappeltaart met spek en kaas
  • 60 g Solo
  • zout
  • 200 g gerookt spek in fijne plakjes
  • 2 dl light room
  • 4 aardappelen
  • peper
  • 200 g kaas (jonge in plakjes)
  • tijm
  • 2 eieren
  1. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes.
  2. Bak ze in de Solo kort aan en schik ze in een taartvorm.
  3. Druk aan en zorg dat de bodem helemaal bedekt is.
  4. Schik er de in reepjes gesneden kaas op.
  5. Klop de eieren los met de light room en giet in de taartvorm.
  6. Breng op smaak met de tijm en bedek met spekplakjes.
  7. Schuif de taart 12 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven.
Om zeker te zijn dat de bodem van je aardappeltaart met spek en kaas goed gaart, kan je wat gaatjes prikken in het laagje aardappelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.