bijgerecht
Aardappelsoufflé
Verrassend: het superluchtige van aardappelsoufflé en de romigheid van mozzarella in één overheerlijk ovenschaaltje. Perfect als voorgerecht of als originele sidedish.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 2,5 dl light room
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- zout
- 3 grote aardappelen
- 3 eieren
- 50 g geraspte kaas
- peper
- muskaatnoot
- Splits de eieren en klop de eiwitten zeer stevig op met een snuifje zout.
- Kook de aardappelen gaar, plet ze met een vork.
- Roer er de light room, de dooiers en de kaas bij.
- Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
- Spatel er de eiwitten door.
- Smeer 4 souffléschoteltjes in met de Solo Vloeibaar en verdeel er de bereiding over.
- Schuif ze in de op 180° voorverwarmde oven tot de soufflés mooi opgekomen en goudgeel zijn.
