Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Aardappelsoufflé

Verrassend: het superluchtige van aardappelsoufflé en de romigheid van mozzarella in één overheerlijk ovenschaaltje. Perfect als voorgerecht of als originele sidedish.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding25 min
  • Porties4 porties
goedkoop
bijgerecht
Frans
Vegetarisch
recipe image Aardappelsoufflé
  • 2,5 dl light room
  • 2 eetlepels Solo Vloeibaar
  • zout
  • 3 grote aardappelen
  • 3 eieren
  • 50 g geraspte kaas
  • peper
  • muskaatnoot
  1. Splits de eieren en klop de eiwitten zeer stevig op met een snuifje zout.
  2. Kook de aardappelen gaar, plet ze met een vork.
  3. Roer er de light room, de dooiers en de kaas bij.
  4. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  5. Spatel er de eiwitten door.
  6. Smeer 4 souffléschoteltjes in met de Solo Vloeibaar en verdeel er de bereiding over.
  7. Schuif ze in de op 180° voorverwarmde oven tot de soufflés mooi opgekomen en goudgeel zijn.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.