nagerecht
3 koningentaart
Geef score
Kooktijd40 min
Voorbereiding
Porties

- 1 eierdooier
- 80 g Solo Vloeibaar
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 koffieboon
- 1 kroontje
- 2 bladerdeegbodems
- 150 g amandelpoeder
- 3 eieren
- 80 g suiker
Voorbereiding
- Warm de oven voor op 205°
Bereiding
- Meng het amandelpoeder met de Solo, de eieren en de vanillesuiker tot een glad deeg.
- Verdeel deze bereiding over de ene bladerdeegbodem maar laat de randen vrij.
- Leg er de boon in.
- Leg er de andere bladerdeegbodem op en druk de randen goed aan.
- Smeer de bovenkant met de losgeklopte dooier in en trek met een vork streepjes.
- Schuif in de oven tot de taart mooi goudgeel gebakken is.
- Zet het kroontje op de taart.
