Witloof met ham in de oven

1 (1)
30 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de bittere kern uit de bodem van de witloofstronkjes. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en stoof de stronkjes witloof in 10 minuutjes aan alle kanten aan.
  3. Wikkel elk witloofstronkje in een sneetje ham en leg ze in een ovenschaal.
  4. Maak een roux. Smelt 2 eetlepels Solo in een sauspan en voeg de bloem toe. Droog al roerend met de garde tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Voeg al roerend de koude melk toe en laat op zacht vuur indikken tot een gladde béchamelsaus.
  5. Voeg ¾ van de geraspte kaas toe aan de béchamelsaus en roer tot een gladde saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Overgiet de witloofrolletjes in de ovenschaal met de saus en bestrooi met de overblijvende geraspte kaas.
  7. Gratineer 30 minuten in de oven.
  8. Heerlijk met verse aardappelpuree.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?