use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Witloof met ham in de oven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Witloof met ham in de oven

Witloof met ham in de oven

Op zoek naar een witloof recept? Maak dan deze klassieke witloof met ham in de oven eens. Dit is echt het allerlekkerste witloof gerecht.

Het allerlekkerste witloof recept is toch echt witloof met ham in de oven! Witloof en ham is een echte Belgische klassieker waar iedereen van zal genieten. Serveer met verse aardappelpuree en je zet een feestelijk witloofgerecht op tafel.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 8 dunne stronkjes witloof
  • 3 el Solo Bakken en Braden
  • 8 ontvette hamplakken
  • 60 g bloem
  • 500 ml melk
  • 150 g geraspte kaas
  • nootmuskaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snijd de bittere kern uit de bodem van de witloofstronkjes. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en stoof de stronkjes witloof in 10 minuutjes aan alle kanten aan.
  3. Wikkel elk witloofstronkje in een sneetje ham en leg ze in een ovenschaal.
  4. Maak een roux. Smelt 2 eetlepels Solo in een sauspan en voeg de bloem toe. Droog al roerend met de garde tot je een lichte koekjesgeur ruikt. Voeg al roerend de koude melk toe en laat op zacht vuur indikken tot een gladde béchamelsaus.
  5. Voeg ¾ van de geraspte kaas toe aan de béchamelsaus en roer tot een gladde saus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Overgiet de witloofrolletjes in de ovenschaal met de saus en bestrooi met de overblijvende geraspte kaas. Gratineer 30 minuten in de oven.
  7. Heerlijk met verse aardappelpuree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.