Recept 45**** (3 stemmen)

Wildrollade met pepersaus en feestelijk garnituur

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerechten voor je feesttafel

tijd
115 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, kook ze in ca. 20 min. gaar en giet ze af. Stamp de aardappelen fijn en meng de verse roomkaas erdoor. Schep in een ovenvaste schaal, dek af met aluminiumfolie en warm nog 20 min. op voor het eten, in de oven bij de rollade.
  2. Schil ondertussen de appels en verwijder de klokhuizen. Snij de appels in stukjes en stoof ze in een pannetje met de cranberry’s, 1 eetlepel vloeibare margarine, de honing en 50 ml water in ca. 10 min. tot een grove compote. Zo nu en dan roeren. Warm of koud serveren.
  3. Maak de spruitjes schoon. Spuit 3 eetlepels vloeibare margarine in de braadschotel. Strooi er 2 theelepels tijm bij en rol de rollade erdoor.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat ondertussen de rollade op kamertemperatuur komen.
  5. Zet de braadschotel met de rollade in de oven en braad ze in ca. 50-60 minuten bruin vanbuiten en rosé vanbinnen. Bedruip ze ondertussen 3 x (met een lange lepel) met wat braadvet. Zet de schaal met aardappelpuree 5 min. voordat de rollade klaar is in de oven. Laat de gebraden rollade afgedekt met folie en een propere keukenhanddoek 15 min. rusten.
  6. Kook ondertussen de spruitjes in ruim kokend water gaar in ca. 8 min. Giet ze af en meng ze met 1 eetlepel vloeibare margarine en 1 theelepel tijm. Verwarm nog 2 min. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  7. Snij het vlees in niet al te dikke plakken. Schep hoge bergjes aardappelpuree op 4 borden, leg de plakken rollade er dakpansgewijs tegenaan en schep de spruitjes ernaast. Leg op elk bord een grote lepel appel-cranberrymoes. Schep wat pepersaus over het vlees. Zet de rest van de saus en moes op tafel.
Tip

Voor meer of minder personen gebruik je in verhouding meer of minder ingrediënten.

Vervang voor kinderen de pepersaus door Knorr Champignonsaus.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door peggydl op 17 november 2014 om 12u32

Die ga ik opslaan voor inspiratie voor de feestdagen. Lijkt me overheerlijk.

Gepost door Solo op 17 november 2014 om 14u04

Dat is een receptje waar je zeker mee zal scoren Peggy!

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie