Wildbouillon met gemengde paddestoelen en krokante wildham

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding
  2. Pel en snijd de knoflook en het uitje in stukjes. Leg het vlees in een diepe pan. Voeg 1 ¼ l koud water toe en breng het aan de kook. Schep het schuim eraf. Roer de knoflook, ui en de Bouillonketeltjes erdoor. Zet het vuur heel laag en laat de bouillon 4 uur zachtjes trekken.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 120°C. Leg de plakjes ham naast elkaar op een velletje bakpapier op een rooster en laat ze in de hete oven in 30-40 minuten drogen en knapperig worden.
  4. Maak de paddestoelen schoon en hak ze grof. Zeef de bouillon boven een andere pan. Haal het vlees uit de zeef en snijd het in kleine stukjes. (Rest van de ui en knoflook in de zeef wordt verder niet meer gebruikt.)
  5. Bereiding
  6. Breng 5 minuten voor het eten de bouillon aan de kook. Voeg de sherry of balsamico azijn, het in stukjes gesneden vlees en de paddestoelen toe en verwarm de bouillon nog een paar minuten op een laag vuur.
  7. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de soep in 4 kommen, strooi de peterselie erover en leg de krokante wildham erbij.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?