Warme aardappelsla met spekjes en uien, spinazie en een gebakken eitje

Zo uit de pan op je bord: een warme aardappelsla met spek en verse spinazie. Bekijk de video en zet dit zelf in een wip op tafel. Zo zie je weer hoe simpel lekker eten kan zijn.

17 (17)
30 min

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes van een centimeter. Doe ze in een kookpot en voeg water toe tot de aardappelblokjes net onder staan. Voeg een snuifje zout aan het water toe en kook de aardappelen een tiental minuten. Giet af en laat even uitdampen.
  2. Snijd het spek in fijne reepjes. Verhit een braadpan. Bak het spek in twee minuutjes krokant, haal het uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Hou het spekvet apart in de pan om hier later de eitjes in te bakken.
  3. Pel en snipper de uien. Verhit een diepe pan en smelt er een eetlepel Solo in. Bak de uien samen met de aardappelblokjes in een vijftal minuten lichtbruin. Voeg de rauwe spinazieblaadjes toe en laat nog 1 minuut verder bakken. Voeg het spek en de verse tijm toe. Meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper, zout en wat balsamicoazijn.
  4. Verhit de pan met het spekvet opnieuw en bak er vier spiegeleitjes in.
  5. Leg met behulp van een serveerring op elk bord een torentje aardappelsla. Steek met de ring telkens een spiegeleitje uit en leg dat bovenop elk torentje. Smakelijk!

Tip

Deze aardappelsla smaakt ook koud superlekker. Warm eitje erop, klaar en smullen maar!

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (21)

Gepost door katty1970 op 16 maart 2018 om 11u35

Al verschillende keren klaargemaakt, en vind het telkens heel lekker, maar zou het ook lekker zijn met rucola salade ipv spinazie? heb namelijk wat overschot en zou het op deze manier verwerken. Ik denk dat het wel te doen is...

Gepost door Solo op 29 maart 2018 om 12u37

Dag Katty, restjes uit je koelkast opwerken in je maaltijd is altijd een goed idee! Spinazie vervangen door rucola kan perfect, maar meng hem pas door je salade nét voor je hem opdient. Zo blijft hij lekker knapperig. Smakelijk!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?