Viervierdengebak met kersen

4 (4)
25 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 6 personen

  • Solo
    100 g Solo
  • 150 g suiker
  • 1 snuifje zout
  • 3 eieren
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 50 ml melk
  • 1 handjevol kersen
  • 16 g vanillesuiker

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C.
  2. Meng de Solo, de suiker, melk en de vanillesuiker tot een luchtig geheel. Voeg gaandeweg een per een de eierdooiers toe en meng. Klop het eiwit tot schuim.
  3. Voeg eerst de bloem en het bakpoeder toe en dan het eiwitschuim. Meng voorzichtig.
  4. Vet de bakvorm in met Solo en besprenkel met broodkruimels. Giet het beslag erin en leg de kersen erop. Laat zo’n 50 minuten bakken.
  5. Om na te gaan of de cake klaar is, prik je met een houten satéstokje in het midden van de cake. Prik diep en als de satéstok droog is, dan is de cake klaar. Besprenkel met poedersuiker om mooi af te werken.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door maart_2 op 27 april 2015 om 07u23

Hallo ik vondt je recept super maar moet zo mijn eigen ding kunnen doen ik heb het recept voor acht personen genomen en in plaats van bakpoeder heb ik 7g gedoogde gist en wat kirsh hij is heel luchtig bedankt ga nog eens met appeltjes en rozijnen proberen maar deze week moet ik chokotoff cake proberen

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?