Recept 35*** (1 stem)

Viervierdegebak met sinaasappel

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Cake bakken

tijd
25 min
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
  2. Meng de Solo, suiker en vanillesuiker samen tot het geheel luchtig wordt. Voeg tijdens het mengen een voor een de eieren toe.
  3. Voeg beide soorten bloem en het bakpoeder toe en mix vervolgens het beslag.
  4. Foto Blancheer de sinaasappel en rasp de schil voor de zeste. Pers vervolgens het sap uit een halve sinaasappel. Voeg alles aan het deeg toe.
  5. Giet het mengsel in de bakvorm die op voorhand is ingevet met margarine en bestrooid met broodkruimels. Laat ongeveer 50 min. bakken.
  6. Bestrooi de afgekoelde cake met poedersuiker en versier hem met de gekonfijte sinaasappelzeste.

Ingrediëntenvoor 6 personen

Andere Solo-leden over dit recept (2)

Gepost door kleine ukkepuk op 24 april 2014 om 15u57

Ik vermoed dat het ook lekker moet zijn met zeste van limoen en limoensap of met gekonfijt fruit

Gepost door mandefu55 op 21 januari 2017 om 16u02

Waarschijnlijk wel. Ook met geconfijtte gember en zeste van limoen vermoed ik

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie