Velouté van knolselder met mascarpone

Zin in vergeten groenten? Deze velouté van knolselder smaakt heerlijk als hapje of voorgerecht. Lekker romig en vullend.

26 (26)
30 min

Ingrediënten voor 10 personen

Bereidingswijze

  1. Los de bouillonblokjes op in 2 liter kokend water.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de knolselder doormidden en schil hem. Snijd hem in schijven en daarna in blokjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  3. Verhit een kookpot en doe er de Solo vloeibaar in. Voeg de ui toe en pers er het teentje knoflook bij. Laat kort stoven zonder te kleuren. Voeg de knolselder- en de aardappelblokjes toe en stoof ze een vijftal minuten.
  4. Overgiet met de kippenbouillon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en draai het vuur op halve kracht. Laat de soep in een twintigtal minuten gaarkoken.
  5. Mix de soep glad met de staafmixer.
  6. Roer er net voor het opdienen de mascarpone door en serveer heet in mini-soepkommetjes of verrines.

Tip

Het vruchtvlees van deze vergeten groente kleurt snel bruin na het snijden. Wil je een helderwitte velouté van knolselder, leg je pastinaak dan even in water met wat citroensap.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door madelon op 13 oktober 2015 om 15u16

Je kan er ook een toefje zure room op leggen met bovenop wat zalm- of foreleitjes

Gepost door Solo op 22 oktober 2015 om 14u57

Hmm, lekker ideetje Madelon!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?