Recept 45**** (26 stemmen)

Velouté van knolselder met mascarpone

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

KERSTRECEPTEN OM VAN TE SMULLEN

tijd
30 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Los de bouillonblokjes op in 2 liter kokend water.
  2. Pel en snipper de ui. Snijd de knolselder doormidden en schil hem. Snijd hem in schijven en daarna in blokjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.
  3. Verhit een kookpot en doe er de Solo vloeibaar in. Voeg de ui toe en pers er het teentje knoflook bij. Laat kort stoven zonder te kleuren. Voeg de knolselder- en de aardappelblokjes toe en stoof ze een vijftal minuten.
  4. Overgiet met de kippenbouillon en voeg het laurierblad toe. Breng aan de kook en draai het vuur op halve kracht. Laat de soep in een twintigtal minuten gaarkoken.
  5. Mix de soep glad met de staafmixer.
  6. Roer er net voor het opdienen de mascarpone door en serveer heet in mini-soepkommetjes of verrines.

Andere Solo-leden over dit recept (7)

Gepost door madelon op 13 oktober 2015 om 13u16

Je kan er ook een toefje zure room op leggen met bovenop wat zalm- of foreleitjes

Gepost door Solo op 22 oktober 2015 om 12u57

Hmm, lekker ideetje Madelon!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?