Varkenshaasje met mosterdsaus, sperzieboontjes met gesmolten tomaat en kroketten

Een topidee nodig voor bij je patatjes en groenten? Zo maak je een heerlijk sappig varkenshaasje waar iedereen wel een extra sneetje van lust.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Verhit de Solo frituurolie tot 180 graden in de friteuse. Breng in een diepe pan 2 liter gezouten water aan de kook. Kook hierin de sperzieboontjes in 10 minuten beetgaar. Giet ze af in en vergiet en laat ze schrikken onder koud stromend water (zo blijven ze mooi groen en knapperig).
  2. Snipper de sjalot fijn.
  3. Zet een diepe pan op het vuur, voeg er 2 eetlepels Solo light aan toe en stoof er de sjalot glazig in. Voeg de sperzieboontjes toe en laat ze een drietal minuten meestoven. Voeg als laatste de kerstomaatjes toe en laat ze kort meestoven, terwijl je voorzichtig roert. Neem de pan van het vuur.
  4. Verhit een braadpan en doe er 2 eetlepels Solo light in. Bak het varkenshaasje in 2 minuten aan alle kanten mooi bruin en kruid met peper en zout. Leg het varkenshaasje in een braadslee en zet het een tiental minuutjes in de voorverwarmde oven om verder te garen.
  5. Blus de braadpan met de bruine fond en laat de braadresten van het vlees loskoken. Voeg er de mosterd en de Solo Crèmefine Licht aan toe. Laat nog even zachtjes doorkoken en kruid eventueel bij met peper en zout. Neem de pan van het vuur.
  6. Neem het varkenshaasje uit de oven en laat het een minuutje rusten. Snijd het vlees in plakjes (het vlees moet licht rozig en sappig zijn).
  7. Bak in de friteuse 3 kroketten per persoon. Leg op elk bord een lepel groenten, schik er een aantal sneetjes varkensvlees bij en oversaus het vlees. Werk elk bord af met 3 aardappelkroketjes.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (14)

Gepost door william pietes op 09 april 2022 om 14u21

ik ben hier nu bezig met dit gerecht klaar te maken,en t gaat lekker zijn,ik voel het aan mijn water...ik heb het vlees wat langer laten garen,op aanraden,nee,meer op bevel van mijn vrouw,die het vlees graag "crâmée" heeft (zij is franstalig,guinéenne,sedert 15 jaar in belgie,een voorbeeld van integratie,uit een moslimland komen,varkensvlees eten én wijn drinken....I have done my job right....

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?