Recept 45**** (37 stemmen)

Varkenshaasje in Madeirasaus

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Varkenshaas bakken

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Borstel de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Rol kleine balletjes van het gehakt.
  2. Smelt de Solo in een hete koekenpan tot ze lichtbruin is. Bak hierin de varkenshaasjes rondom aan gedurende 8 minuten.
  3. Haal het vlees uit de pan en houd het warm onder aluminiumfolie. Bak de champignons in dezelfde pan even aan. Schenk de Madeira erbij, roer om en laat 5 minuten pruttelen met het deksel op de pan. Voeg dan de tomatenpuree en 2 dl water toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg de balletjes toe en laat 5 minuten zachtjes meekoken.
  4. Voeg als laatste de room toe en laat de saus nog even pruttelen. Proef de saus en kruid eventueel nog bij met peper en zout. Snijd het vlees in plakjes, serveer met de saus en strooi er nog wat gehakte peterselie over.
Tip

Lekker met aardappelpuree.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (43)

Gepost door kleine chef op 07 augustus 2017 om 19u45

Zeer lekker maar een varkensgebraad (ribstuk) gebruikt omdat de varkenshaasjes op waren in de winkel.

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie