Vanillemascarpone met salsa van bosvruchten

10 (10)
20 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd het vanillestokje overlangs open en schraap het merg eruit. Was de bosvruchten en laat ze goed uitlekken.
  2. Doe de room in een mengkom en voeg er 2 eetlepels suiker en het vanillemerg aan toe. Meng alles goed door elkaar met een spatel. Voeg de mascarpone toe en roer alles tot een gladde, romige massa. Verdeel de crème over 4 dessertglaasjes en laat een uurtje opstijven in de koelkast.
  3. Verhit een antikleefpan, smelt er een eetlepel Solo in en voeg er de resterende 2 eetlepels suiker aan toe. Laat een minuutje karamelliseren en voeg er het fruit aan toe. Laat alles een vijftal minuutjes al roerend stoven en laat vervolgens afkoelen.
  4. Neem de glaasjes vanillemascarpone uit de koelkast en schep in elk glas een eetlepel van de bosvruchtensalsa. Werk elk glaasje af met een blaadje basilicum.

Tip

Je kan ook perfect andere rode vruchten toevoegen aan de salsa, zoals kersen, bosaardbeitjes of aalbessen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (11)

Gepost door marcel8511 op 10 juni 2017 om 11u08

Heerlijk en fris

Gepost door Solo op 15 juni 2017 om 14u35

Dag Marcel, dat doet ons veel plezier dat je het zo lekker vond! Groetjes, het Solo-team

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?